Apple Music

Apple Music luisteren via je browser

Sinds 2015 is Apple Music beschikbaar en je met behulp van één abonnement onbeperkt luisteren naar meer dan 50 miljoen muzieknummers. Apple Music is beschikbaar voor alle Apple apparaten, alleen is het luisteren alleen mogelijk via de Muziek of iTunes app.

In de loop der jaren heeft Apple ondersteuning uitgebracht voor ondermeer Android en Sonos, maar een webversie is nog niet beschikbaar. Ontwikkelaar Naveed Golafshani heeft een onofficiële Apple Music webplayer uitgebracht waarmee het mogelijk is om Apple Music in je browser te luisteren.

iOS 12: Zoeken op songtekst en meer vernieuwingen voor Apple Music

Met behulp van Apple Music heb je toegang tot miljoenen nummers en albums van al je favorieten artiesten. Bovendien wordt je muziekbibliotheek gesynchroniseerd met iCloud en kun je op ieder gewenst moment nieuwe muziek toevoegen.

Vanaf iOS 12 heeft Apple enkele wijzigingen doorgevoerd, zo zijn alle artiestenpagina's voorzien van een verbeterde interface, kun je zoeken met behulp van spotlight en nieuwe automatische afspeellijsten ontdekken.

Apple Music: Hitlijsten bekijken op een iPhone, iPad en Mac

Steeds meer gebruikers weten de weg te vinden naar Apple Music. Voor een vast bedrag per maand kun je uren en miljoenen nummers streamen en afspelen op al je gekoppelde apparaten. Hoe je Apple Music kunt afsluiten en enkele handige beginner-tips lees je hier terug.

Wist je dat Apple Music ook ondersteuning heeft voor hitlijsten? Het is namelijk altijd interessant om te weten welke muzieknummers en albums het populairst zijn op dit moment. Je kunt deze lijsten opvragen in de Muziek applicatie voor iOS en Android, maar ook in iTunes.

Korting op Apple Music dankzij een student- of jaarabonnement

Steeds meer Apple gebruikers weten de weg te vinden naar Apple Music. Voor €9,99 per maand kun je onbeperkt alle nummers streamen vanuit de Apple Music bibliotheek en kun je jouw eigen muziek synchroniseren met iCloud (meer info).

Een tientje per maand is zeker niet veel wanneer je veelvuldig muziek luistert. Wie gezinsdeling actief heeft kan ook een gezinsabonnement voor maximaal 6 gezinsleden afsluiten voor slechts €14,99 per maand (meer info). Maar wie een individueel abonnement heeft kan ook goedkoper uit zijn en een mooie korting krijgen.

Apple Music: Muziek lokaal verwijderen of uit iCloud-muziekbibliotheek

Steeds meer Apple gebruikers hebben een Apple Music abonnement afgesloten. Makkelijk en eenvoudig kun je jouw eigen muziekbibliotheek bewaren in iCloud en synchroniseren met al je apparaten.

Bij Apple Music is het mogelijk om alle muziek te downloaden en offline te bewaren. De offline muziek kun je indien gewenst na verloop van tijd verwijderen. Je moet dan wel oppassen dat je niet de muziek verwijdert uit je gehele iCloud-muziekbibliotheek i.p.v. alleen op je apparaat.

Apple Music en iCloud-muziekbibliotheek activeren

Met meer dan 40 miljoen gebruikers groeit het aantal abonnees voor Apple Music met de dag. De streaming muziekdienst van Apple telt meer dan 45 miljoen muzieknummers en muziekvideo's die je voor een vast bedrag per maand kunt beluisteren.

Daarnaast kun je ook je eigen muziekbibliotheek uploaden naar iCloud. Dit betekent dat je ook nummers die niet aanwezig zijn in Apple Music naar hartelust kunt streamen zonder dat ze fysiek op je iPhone, iPad, Mac, Apple TV, etc. aanwezig moeten zijn. Handig voor die golden oldies of speciale live edities.

Apple Music: Muziekvideo’s ontdekken en terugvinden

Als Apple Music gebruiker heb je altijd al muziekvideo's kunnen zoeken, bekijken en toevoegen aan je muziekbibliotheek. Vanaf iOS 11.3, iTunes 12.7.4 en tvOS 11.3 kun je nog makkelijker nieuwe muziekvideo's ontdekken en terugvinden in je eigen bibliotheek.

Na enige tijd wachten heeft Apple dan eindelijk muziekvideo's een prominentere plek gegeven in de Muziek en iTunes applicatie. Zo kun je snel en eenvoudig nieuwe videoclips ontdekken en toevoegen aan je eigen muziekbibliotheek. Bovendien worden alle toegevoegde muziekvideo's netjes weergegeven in een aparte categorie in je eigen bibliotheek.

Apple Music: Muziek offline bewaren op iPhone, iPad en Mac

Als Apple Music abonnee heb je het recht om de muziek offline te bewaren, gelukkig is dat geen enkel probleem. Zo heb je de keuze om direct alle nieuwe muziek die je toevoegt aan je muziekbibliotheek offline te bewaren.

Daarnaast kun je eenvoudig muziek van artiesten, albums en meer fysiek bewaren op je iDevice. Het eenvoudigste is om afspeellijsten offline te bewaren, zo kun je in één keer meerdere nummers downloaden van verschillende artiesten. Hoe je precies een afspeellijst moet maken hebben we uitgelegd in dit artikel.

SongShift: Spotify, Deezer, etc. afspeellijsten overzetten naar Apple Music

Mocht je plannen hebben om van Spotify over te stappen naar Apple Music, of ben je net overgestapt dan is het goed om te weten dat je eenvoudig je afspeellijsten kunt overzetten met SongShift. Niet alleen kan dit van Spotify naar Apple Music, maar ook naar andere muziek streamingdiensten zoals Tidal, Deezer, etc.

Vanaf iOS 9.3 kun je apps de toegang geven om je mediabibliotheek te beheren en is het dus mogelijk gegevens te lezen en te schrijven. Op deze manier kun je de bibliotheek bewerken met behulp van apps van derde. Het overzetten is een fluitje van een cent en aan te raden voor alle overstappers, ongeacht naar welke muziekdienst.

iCloud-muziekbibliotheek activeren en gebruiken

Apple Music zorgt ervoor dat je jouw gehele muziekbibliotheek kunt synchroniseren met je iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV, Mac en PC. Alleen als abonnee kun je de gehele muziekbibliotheek uploaden naar iCloud (buiten je opslag om).

Nummers die ook in Apple Music voorkomen worden gematcht, nummers die niet aanwezig zijn worden geüpload en kunnen op deze manier online geraadpleegd worden om te streamen. iCloud-muziekbibliotheek moet je wel activeren op al je apparaten wil je er optimaal gebruik van kunnen maken. De optie is dus alleen beschikbaar voor Apple Music abonnees, gewone gebruikers blijven aangewezen op het handmatig synchroniseren van muziek via iTunes.

Handige Siri commando’s voor Apple Music

Steeds meer Apple gebruikers maken de overstap naar Apple Music, het is vooral makkelijk omdat alles goed geïntegreerd zit in iOS en macOS. Wie een iPhone of iPad heeft kan ook Siri gebruiken voor Apple Music.

Zo kun je muziek afspelen via een commando, luisteren welke muziek er wordt afgespeeld in een openbare ruimte, de beste muziek afspelen van een bepaalde periode, etc. Hieronder vind je enkele handige Siri commando’s terug.