CarPlay

CarPlay-ondersteuning voor Flitsmeister nu beschikbaar

Met behulp van CarPlay is het mogelijk om je iPhone en iOS veilig te gebruiken in een auto. Via bluetooth of de kabel maak je verbinding en kun je jouw iPhone aansturen via het entertainmentsysteem van je auto.

Sinds iOS 12 kun je ook Navigatie-apps van derden gebruiken via CarPlay. Dit houdt in dat je niet meer alleen op de Kaarten-app van Apple aangewezen bent om een route te volgen. Naast Goolge Maps en Waze heeft Flitsmeister vanaf vandaag ook ondersteuning voor Carplay!

iOS 12: Navigatie-apps van derden gebruiken via CarPlay

Met behulp van CarPlay is het mogelijk om je iPhone en iOS veilig te gebruiken in een auto. Via bluetooth of de kabel maak je verbinding en kun je jouw iPhone aansturen via het entertainmentsystemen van je auto.

Niet alleen kun je makkelijk Siri gebruiken om taken uit te voeren, ook kun je direct via het dashboard je iPhone bedienen. Zo kun je makkelijk bellen via CarPlay, berichten bekijken en versturen of een route volgen via de Kaarten applicatie. In het verleden konden niet alle ontwikkelaars hun apps optimaliseren voor CarPlay, dit was slechts beperkt tot audio-, berichten-, voip- en autofabrikanten-apps. Vanaf iOS 12 mogen ook Navigatie-apps de oversteek maken.

Carplay: Dichtbij-suggesties raadplegen in Kaarten app

Via de dichtbij-suggesties in Kaarten kun je zien wat er zoal in jouw omgeving te beleven valt. De suggesties kun je raadplegen in de Kaarten app op je iPhone, iPad en Mac, maar ook via CarPlay.

Via het entertainmentsysteem van je auto kun je op deze manier snel restaurants en bars zoeken, maar ook uitgaansgelegenheden, tankstations, winkels, etc. Op deze manier vind je snel een gewenste locatie, handig als je benzinetank bijna leeg is of het tijd is om te lunchen.

CarPlay: Bellen en gebeld worden in de auto

Bellen is dankzij CarPlay veiliger dan ooit. Je belt handsfree en je kunt eenvoudig een telefoongesprek beantwoorden of zelf starten zonder je iPhone aan te raken. Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij Siri.

Je iPhone zorgt voor de verbinding en via het auto-entertainmentsysteem is het gesprek via de speakers te horen. Wanneer je zelfs een externe microfoon in de auto hebt wordt deze door CarPlay gebruikt. Wil je meer weten over Carplay? Lees dan deze uitgebreide handleiding met een overzicht en tips.

Hoe werkt CarPlay en wat kun je ermee?

CarPlay is een iOS feature van Apple die het mogelijk maakt om iOS te gebruiken in de auto. De functie is standaard aanwezig op de iPhone 5 of nieuwer. Om CarPlay te kunnen gebruiken moet je beschikken over een auto met CarPlay ondersteuning.

Wat is CarPlay?

CarPlay is een optie die standaard aanwezig is in iOS en te gebruiken in combinatie met auto-entertainmentsystemen die dit ondersteunen. Met behulp van de CarPlay systemen van Alpine en Pioneer kun je CarPlay integreren in iedere auto.

Alle auto modellen die Carplay ondersteunen

CarPlay is aan een opmars bezig. De functie bestaat al een aantal jaren, maar begint nu pas in steeds meer auto's beschikbaar te komen.

Met behulp van Carplay kun je jouw iPhone veilig in de auto gebruiken via het geïntegreerde entertainmentsysteem. Je kunt de iPhone, als dan niet draadloos, koppelen aan dit systeem om zo CarPlay te activeren. Met deze functie kun je eenvoudig navigeren met Apple Maps (Kaarten), bellen, berichten bekijken en verzenden, Siri raadplegen, en meer. Klik hier om alles te weten te komen over CarPlay.

iOS: Apps verwijderen of volgorde aanpassen voor CarPlay

Vanaf iOS 10 is het eenvoudiger om de interface voor CarPlay aan te passen. In voorgaande versies was het onmogelijk om de volgorde van de CarPlay apps aan te passen. Daarnaast kun je ook applicaties verwijderen, iets wat nog niet mogelijk was.

Vanaf iOS 10 kun je standaard apps verwijderen. Wis je dus bijvoorbeeld de muziek applicatie, dan zal deze ook verdwijnen voor CarPlay. Uiteraard kun je ook apps van derde wissen. Zowel het verwijderen als het aanpassen van apps kun je uitvoeren via de instellingen van je iPhone.

CarPlay: Volgende-lijst raadplegen tijdens afspelen muziek

Met behulp van CarPlay kun je eenvoudig je iPhone benaderen vanaf het entertainmentsysteem van je auto. Niet alleen kun je eenvoudig telefoongesprekken voeren, je berichten lezen of navigeren met behulp van Kaarten. Daarnaast is CarPlay ideaal om je muziekbibliotheek te benaderen vanuit de auto.

Met behulp van de Muziek app kun je al je nummers afspelen en heb je toegang tot Apple Music. Wanneer de muziek offline aanwezig is op je iPhone kun je deze afspelen zonder problemen. Als de muziek niet fysiek aanwezig is op je iPhone, dan wordt deze gestreamd via je mobiele netwerk. Vanaf iOS 10.3 kun je eenvoudig de nummers die gaan worden afgespeeld bekijken via de Volgende-lijst.

CarPlay: Apple Music en Beats 1 luisteren in de auto

Apple Music en het bijhorende radiostation Beats 1, zijn uiteraard ook te beluisteren via CarPlay, vanaf iOS 9.3 is het zelfs mogelijk om de 'Voor jou' en 'ontdekken' tabbladen te raadplegen vanuit het entertainmentsysteem van je auto.

Iedereen die een Apple Music abonnement heeft kan de functie gebruiken in de auto in combinatie met CarPlay. Open de Muziek applicatie en het muziekfeest kan beginnen. De opties zijn te vergelijken met de iOS versie van Muziek op je iPhone en vragen eigenlijk geen extra uitleg.

CarPlay: Auto vergeten en verwijderen uit iOS

CarPlay is momenteel maar in een beperkt aantal auto’s beschikbaar of via een after sales auto-entertainmentsysteem. Toch kan het voorkomen dat je nu al moet switchen naar een nieuwe auto en de koppeling met je 'oude' autoradio moet verwijderen in CarPlay.

Het is namelijk mogelijk om je auto te verwijderen van je iPhone voor CarPlay zodat deze niet meer verbonden kan worden zonder deze opnieuw te koppelen. Hoe je een auto vergeet en verwijderd lees je hieronder terug.

CarPlay: Favorieten wijzigen in de telefoon applicatie

Via de Telefoon applicatie in CarPlay kun je snel je contactpersonen raadplegen. Deze kun je niet via CarPlay zelf toevoegen, dit moet je doen via de Telefoon applicatie op je iPhone.

De Telefoon applicatie beschikt over een favorieten functie waarmee je eenvoudig je favorieten contacpersonen kunt bewaren, handig als je deze regelmatig benadert. Hieronder lees je terug hoe je deze favorieten kunt aanmaken, ook interessant voor niet-CarPlay gebruikers.