31 oktober 2018

iOS 12.1 en Mojave 10.14.1: FaceTime groepsgesprekken op iPhone, iPad en Mac

FaceTime is een veelgebruikt middel om te (video)bellen met andere Apple gebruikers. Bovendien werkt dit via een internetverbinding en zijn er geen belkosten aan verbonden. Vanaf iOS 12.1 en en Mojave 10.14.1 is het ook mogelijk om FaceTime groepsgesprekken te voeren, hierdoor wordt FaceTime in één keer ook zakelijk interessant.

Dankzij de FaceTime groepsgesprekken kun je een video- of audiogesprek starten met maximaal 32 personen tegelijkertijd. Dat is ontzettend veel, maar Apple zou Apple niet zijn om daar slimme functies aan toe te voegen. Zo worden sprekers groot weergegeven tijdens en gesprek en kun je dit zelf ook handmatig aanpassen. Daarnaast is het een kwestie van luisteren en geduld om van een groepsgesprek een succes te maken.

Voorwaarden FaceTime groepsgesprekken

FaceTime is alleen beschikbaar op de iPhone, iPad en Mac en kan alleen gebruikt worden tussen Apple gebruikers. Apparaten die de groepsgesprekken ondersteunen zijn: iPhone 6s of nieuwer, iPad Pro, iPad Air, iPad 9,7-inch (2017 of nieuwer), iPad mini 4 en Macs die Mojave ondersteunen. Groepsgesprekken zijn pas vanaf iOS 12.1 en en Mojave 10.14.1 beschikbaar. Als je een ouder iOS apparaat hebt, maar wel iOS 12.1 geïnstalleerd kun je wel deelnemen aan een groepsgesprek, maar alleen via audio.

FaceTime groepsgesprekken starten

• Open de FaceTime app op je iPhone of iPad
• Tik op de plusknop
• Zoek naar een persoon in het aan-veld
• Tik op de persoon in de gevonden resultaten
• Herhaal dit voor alle personen die je wilt toevoegen

FaceTime groepsgesprekken starten

Kies vervolgens of je audio- of videogesprek wilt starten en iOS gaat aan de slag. De uitgenodigde personen ontvangen een melding dat ze zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een groepsgesprek via FaceTime. Zij kunnen op de melding tikken om deel te nemen zolang het gesprek actief is.

Op een Mac kun je op een soortgelijke manier meerdere personen toevoegen, klik op het aan-veld en voeg de personen toe.

Extra personen toevoegen tijdens een FaceTime groepsgesprekken

Uiteraard is het mogelijk om tijdens een groepsgesprek extra personen toe te voegen. Tik onder iOS op de drie bolletjes en voeg vervolgens een persoon toe via de daarvoor bestemde knop. Op een Mac doe je dit door op het kolom-icoon te klikken.

ook interessant
FaceTime inschakelen en gebruiken op een iPhone, iPad of Mac

Hoe moet je FaceTime inschakelen en gebruiken op een iPhone, iPad, iPod Touch of Mac? We leggen het uit in deze handleiding.

FaceTime gesprekken vanuit iMessage groep

Via de Berichten applicatie is het al enige tijd mogelijk om groepsgesprekken te voeren. Vanaf iOS 12.1 kun je direct vanuit de Berichten app op je iPhone of iPad een groepsgesprek starten. Open de groep in Berichten en tik bovenin op de groepsnaam. Tik vervolgens op 'Audio' of 'FaceTime' om het gesprek te starten. Klik op een Mac op 'Details' naast de groepsnaam en vervolgens op het videocamera- of telefoonicoon.

FaceTime groepsgesprekken via iMessage

Direct ontvangen alle leden een bericht dat er een FaceTime groepsgesprek gestart is, door op het bericht te tikken wordt de verbinding gemaakt en kunnen de leden deelnemen aan het gesprek. Hierdoor kunnen ze ook op een later moment invoegen in het (video)gesprek.

ook interessant
iOS en Mac: iMessage groep aanmaken en groepsgesprekken wijzigen

In deze tip leggen we uit hoe je een iMessage groep kunt aanmaken op een iPhone, iPad en Mac en hoe je deze groepsgesprekken kunt wijzigen

Effecten gebruiken tijdens groepsgesprekken

Uiteraard kun je tijdens een FaceTime groepsgesprek ook gebruikmaken van de speciale effecten en filters. Let wel, dit kan alleen via een iPhone of iPad. Tik hiervoor op het ster-icoon naast de rode knop en kies één van de verschillende effecten, filters en stickers. Op deze manier is het ook mogelijk om een FaceTime gesprek te voeren als Memoji of Animoji.

ook interessant
iOS 12: Effecten, Animoji en Memoji gebruiken tijdens FaceTime

Vanaf iOS 12 kun je FaceTime gesprekken opleuken met effecten, Animoji of Memoji, filters, teksten en meer! Succes verzekerd.

info
Auteur Wesley Fabry
Bijgewerkt31/10/2018 12:54
Categorie iOS, macOS (OS X)
Feedback Probleem melden
Delen

Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Ik ga akkoord dat deze gegevens worden opgeslagen [privacy]