iFun

Apple-analist verwacht nieuwe Macbook Pro 16″, 6K Display, Mac Pro, iPhone en meer!

De meest betrouwbare Apple-analist die het vaak bij het rechte eind heeft is toch wel Ming-Chi Kuo. Speciaal voor beleggers heeft hij een rapport samengesteld met de verwachtingen voor 2019, deze zijn op z'n minst interessant te noemen.

Kuo verwacht dat een compleet vernieuwde Macbook Pro 16", 6K Apple Display en Mac Pro. Maar dat is niet alles, ook over de iPhone en iPad heeft hij enkele verwachtingen en geruchten onthuld. We zetten ze graag voor jullie op een rij.

AirPods 2 krijgt betere geluidskwaliteit, meer grip en zwarte kleur

Het succes van de AirPods is ongekend, Apple zou dan ook gek zijn om deze audio-accessoires niet te voorzien van een update. Volgens de geruchten is de massaproductie van de AirPods 2 afgelopen januari gestart en kunnen we deze snel verwachten.

Wie denkt dat de tweede generatie AirPods slechts een snellere W2 chip zal bevatten en de mogelijkheid tot draadloos opladen heeft het mis. Volgens bronnen aan MySmartPrice gaat het om een volledig herziende versie met tal van verbeteringen t.a.v. de geluidskwaliteit, meer grip en komen ze mogelijk ook beschikbaar in de kleur zwart.

iPad mini 5 en iPad 10″: Alle geruchten op een rij

2019 was nog maar net begonnen, maar er werd al druk gespeculeerd naar nieuwe Apple producten. Uiteraard kunnen we later dit jaar de nieuwe iPhone verwachten, dat is iets wat vrijwel zeker is, maar ook andere producten zullen een update krijgen.

Eind vorig jaar heeft Apple een compleet vernieuwde iPad Pro op de markt gebracht met Face ID en een groter scherm met afgeronde hoeken. De Pro zal daarom hoogstwaarschijnlijk geen drastische vernieuwingen krijgen dit jaar, maar de iPad Mini en de gewone iPad mogelijk wel.

iOS 13: Overzicht van alle geruchten en verwachtingen

Het WWDC is hét jaarlijkse evenement voor ontwikkelaars en zal hoogst waarschijnlijk ook dit jaar weer gehouden worden. Wanneer en waar precies is nog niet aangekondigd, maar waarschijnlijk van 3 tot 7 juni of van 10 tot 14 juni.

Zoals gewoonlijk zal Apple software-updates aankondigen voor hun belangrijkste producten waaronder iOS 13 voor iPhone en iPad. Welke nieuwe functies we officieel kunnen gaan verwachten is momenteel onbekend, maar uit een rapport van Bloomberg-journalisten Mark Gurman en Debby Wu blijkt dat er wel heel interessante vernieuwingen aan zitten te komen.

Shot on iPhone: Bijzondere kortfilm voor het Chinese Nieuwjaar

Aanstaande dinsdag is het een belangrijke dag volgens de Chinese kalender, dan start namelijk het Chinese Nieuwjaar. Vijftien dagen lang wordt dan het nieuwe jaar van het varken gevierd.

In de Chinese cultuur is nieuwjaar erg belangrijk en dat gaf Apple de gelegenheid om dit bijzonder feest in het zonnetje te zetten. Vorige week hebben ze daarom een kortfilm van Jia Zhangke gepubliceerd die volledig is gemaakt met een iPhone Xs en deel uit maakt van de 'Shot on iPhone'-campagne.

TV-dienst van Apple start mogelijk in april, waarschijnlijk ook game-abonnement

Al maanden, zo niet jaren, gaan er geruchten dat Apple met een eigen TV-dienst gaat komen om de strijd aan te gaan met Amazon Prime en Netflix. Na al die speculaties is het dan bijna zover, bronnen weten te melden aan 'The Information' dat de dienst hoogst waarschijnlijk in april van start gaat.

Mogelijk wordt er eind maart een special Apple event gehouden waarin niet alleen nieuwe iPads worden aangekondigd, maar ook de TV-dienst. Daarnaast zijn er geruchten dat Apple interesse heeft om een speciaal game-abonnement aan te bieden in de App Store.

Handig overzicht: Alle Apple producten tot nu toe

Op 1 april aanstaande viert Apple haar 43ste verjaardag. In 1976 werd het bedrijf, destijds als Apple Computer, Inc., opgericht door uiteraard Steve Jobs, maar ook Steve Wozniak en Ronald Wayne. Officieel was het niet, want pas op 3 januari 1977 hadden ze besloten om hun bedrijf te laten registreren.

Nu bijna 43 jaar later is Apple nog steeds één van de belangrijkste tech-merken ter wereld. Ieder jaar brengen ze nieuwe producten uit en neemt het aantal gebruikers nog steeds toe. Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar alle producten die Apple in de loop der jaren heeft uitgebracht? Dan hebben we goed nieuws, een zeer leuke infographic toont ze namelijk allemaal.

Apple’s TV dienst met exclusieve series, shows en films wordt steeds concreter

Vorig jaar zijn er ontzettend veel details over Apple's nieuwste project naar buiten gekomen. Het is vrijwel zeker dat Apple met een eigen Netflix-concurrent op de markt komt met exclusieve series, Films en TV shows.

Zo wist Apple in 2018 een deal te sluiten met Oprah Winfrey, zij zal de komende jaren samen met Apple apps en boeken gaan ontwikkelen maar ook films en programma's waar ondermeer het publiek centraal staat. Maar dat is niet alles, op dit moment is Apple druk bezig met opnames voor nieuwe series en films die ze exclusief zullen gaan vertonen, alleen is de vraag hoe?

Apple 2019: Alle verwachtingen op een rij

2019 belooft weer een interessant Apple-jaar te worden vol nieuwe producten, software en zelfs diensten. Tim Cook heeft namelijk in een interview laten weten dat ze in 2019 een grote nieuwe dienst in het leven gaan roepen.

Buiten dat wordt er nog veel meer verwacht. Zo is het geen geheim dat we dit jaar weer een nieuwe iPhone mogen verwachten, maar ook geruchten over een nieuwe iPad mini en iPod Touch duiken op. Tijd om alle verwachtingen op een rij te zetten en samen te bundelen in dit handige overzicht.

iPhone 2019: USB-C, drie cameralenzen en geen 3D Touch

Vorige jaar introduceerde Apple maar liefst drie nieuwe iPhones: de iPhone Xs, Xs Max en Xr. Stuk voor stuk pareltjes, maar de vernieuwingen t.o.v. de iPhone X waren schaars. Tijd om vooruit te kijken naar de iPhone 2019, want ook dit jaar kunnen we weer drie nieuwe iPhones verwachten.

De huidige iPhones verkopen goed, maar de verkoopcijfers vallen wel tegen. Dat is te merken aan de maatregelingen die Apple de afgelopen tijd heeft getroffen. Zo krijg je extra inruilkorting bij aanschaf van een nieuwe iPhone en is de prijs in China zelfs gezakt. Volgens veel analisten zijn de tegenvallende verkoopcijfers vooral te wijten aan de beperkte vernieuwingen en de te hoge prijs.

Conceptvideo toont iPhone Xi met drie cameralenzen

Het nieuwe jaar is gestart, tijd om vooruit te kijken. Dit najaar kunnen we ongetwijfeld weer de nieuwe generatie iPhone verwachten met een aantal vernieuwingen.

Volgens de laatste geruchten zou Apple dit jaar weer plannen hebben om drie nieuwe iPhones op de markt te brengen. Het gaat hier dan om de varianten een 5,8 inch, 6,1 inch en 6,5 inch. Het design gaat waarschijnlijk weinig veranderen, maar dat weerhoudt CConceptCreator niet. Hij bedacht een iPhone Xi concept dat geïnspireerd is op de huidige iPad Pro.