Privacyverklaring, cookiebeleid en disclaimer

appletips logoappletips.nl, onderdeel van Genius Media, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. We vinden jouw privacy erg belangrijk en zorgen er voor dat de persoonsgegevens die je met ons deelt zorgvuldig worden behandeld.

In deze privacyverklaring lichten we graag toe hoe we dat doen. Bij vragen kun je altijd gebruikmaken van ons contactformulier. Daarnaast maakt appletips.nl gebruik van cookies voor een goede werking van onze website, webstatistieken, social media en advertenties.

Persoonsgegevens die we verwerken en met welk doel

Wanneer je gebruikmaakt van onze website verwerken we een aantal persoonsgegevens. We doen er alles aan om deze tot het minimale te beperken.

Wanneer je onze website bezoekt, registreren we een aantal technische gegevens zoals het IP-adres van je computer, het besturingssysteem dat je gebruikt, de internet browser waarmee je surft en de webpagina's die je binnen onze website bezoekt. Deze gegevens zijn nodig voor een goede werking van onze website omdat we per browser een opmaak regelen.

Bij het reageren op een artikel dien je jouw e-mailadres en naam op te geven. Het is niet verplicht hierbij een achternaam te melden, daarnaast mag je gerust een anonieme naam gebruiken. Het e-mailadres wordt louter gebruikt ter controle en is eventueel een aanspreekpunt wanneer er iets niet duidelijk is omtrent de reactie. Het e-mailadres wordt niet getoond op onze website.

Bij het invullen van het contactformulier worden er verschillende gegevens gevraagd waaronder een geldig e-mailadres en naam. Het is niet verplicht hierbij een achternaam te melden. Het e-mailadres wordt louter gebruikt als aanspreekpunt en ter controle op spam. Het ingevulde formulier wordt niet getoond op onze website.

Om gebruik te kunnen maken van appletips genius dien je een account aan te maken en worden er een beperkt aantal persoonlijke gegevens gevraagd. Alleen het opgeven van een geldig e-mailadres is verplicht om de registratie te kunnen voltooien, dit adres is niet zichtbaar voor andere leden, tenzij anders aangegeven (in te stellen via je profiel). Bij het registeren wordt er om een gebruikersnaam gevraagd waardoor je ook anoniem gebruik kunt maken van het platform. Ook je IP-adres wordt gekoppeld aan je account, dit om spam-aanmeldingen te voorkomen. Je IP-adres is alleen zichtbaar voor de beheerder.

Inzage en verwijderen van persoonlijke gegevens

Ten alle tijden kun je een verzoek indienen ter verwijdering van je appletips genius account en/of reacties op appletips. Ook kun je inzage krijgen welke (persoonlijke) gegevens we allemaal van je hebben verzameld en kun je deze laten wijzigen. Dit alles kun je aanvragen via ons algemene contactformulier. We trachten zo snel mogelijk en accuraat deze gegevens aan te passen of te verwijderen. Mocht dit niet naar wens zijn heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Privacy m.b.t. appletips meldingen

Voor de appletips meldingen maken we geen gebruik van persoonlijke gegevens, dit wordt anoniem geregeld via je webbrowser. Alleen de gebruiker zelf kan dit uitschakelen via deze stappen.

Jonger dan 16 jaar?

Als je jonger bent dan 16 jaar mag je slechts persoonsgegevens aan appletips.nl verstrekken als je daarvoor toestemming hebt gekregen van een van je ouders of een wettelijk vertegenwoordiger die deze privacy- en cookieverklaring heeft gelezen.

Hoe lang worden de persoonsgegevens bewaard

Je persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is. De bewaartermijn is afhankelijk van het doel waarvoor we de gegevens hebben ontvangen en/of eventuele wettelijke verplichtingen om gegevens te bewaren.

Reacties op onze pagina's, discussies op appletips genius en antwoorden blijven in principe bewaard voor altijd, tot de gebruiker besluit deze te verwijderen. Wij zullen de aan je account gekoppelde persoonsgegevens anonimiseren zodat de content die je op de website hebt geplaatst voor andere bezoekers niet langer naar jouw persoon herleidbaar zijn.

Inzendingen via het contactformulier worden gewist wanneer deze behandeld zijn.

Beveiliging van je persoonsgegevens

De persoonsgegevens die via deze website worden verzameld zijn beveiligd via de huidige gebruikelijke technieken. We doen er alles aan om deze te beschermen zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden. Servers en apparaten van onze medewerkers zijn uitgerust met actuele beveiligingssoftware en accounts zijn beveiligd met 2-factor authentication. We versturen je gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen, zie 'https' en het hangslotje in de adresbalk. Onze website wordt voortdurend gemonitord om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Delen van persoonsgegevens met derden

appletips zal jouw gegevens niet aan groepsmaatschappijen of andere derden verstrekken of verkopen, tenzij je daarvoor voorafgaande nadrukkelijk en zonder enige twijfel toestemming voor hebt gegeven aan ons.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze websites zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Verzamelde gegevens bij winacties

Soms vind je op onze websites winacties terug. Om kans te maken op de prijs dien je jouw persoonlijke gegevens achter te laten via het speciaal formulier in het artikel. Deze gegevens hebben wij nodig om fraude uit te sluiten. Zodra de winnaar of winnaars zijn gekozen en deze hun prijs hebben geclaimd worden alle inzendingen gewist. In sommige gevallen kan het zijn dat bij een deelname de inzendingen (gegevens) worden gedeeld met de fabrikant of (web)shop die de prijs beschikbaar hebben gesteld, dit wordt duidelijk aangegeven in het het artikel en formulier.

Wijzigingen privacyverklaring

appletips, onderdeel van Genius Media, kan haar privacyverklaring aanpassen als er wijzigingen zijn. We plaatsen de gewijzigde privacyverklaring altijd op onze websites. We raden je daarom aan om deze regelmatig te lezen.

Cookies op appletips.nl

appletips.nl maakt op deze website en alle onderdelen daarvan gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat door je browser op je harde schijf wordt opgeslagen. We gebruiken cookies om de website te verbeteren, om inzicht te krijgen in onze doelgroep (Google Analytics en WordPress Statistics), om advertenties te laten vertonen (Google AdSense, Doubleclick, Webads), om mee te kunnen doen aan partnerprogramma's, om je de mogelijkheid te bieden artikelen te delen via social media, video's te tonen en om persoonlijke avatars te gebruiken (Gravatar). Je kunt ten alle tijden cookies uitschakelen via je browser instellingen. Onze cookies kunnen opgedeeld worden in drie verschillende categorieën: noodzakelijke, functionele en marketing cookies.

Noodzakelijke cookies

Deze cookies zijn, zoals de naam al doet vermoeden, noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren. Hiervoor is geen voorafgaande toestemming vereist en deze gebruiken we ondermeer om je browserinstellingen te controleren zodat we een goede opmaak kunnen leveren, of je toestemming hebt gegeven om meldingen te ontvangen, de cookies hebt geaccepteerd, om te kunnen reageren op een artikel, inloggegevens voor appletips genius.

Daarnaast worden de prestaties van onze website in de gaten gehouden door New Relic en zorgt dit ervoor dat we onmiddellijk gealarmeerd worden wanneer er iets mis is met de website, bijvoorbeeld als deze offline is. New Relic Privacybeleid en cookiebeleid.

Statistieken en functionele cookies

Als website is het belangrijk om inzicht te krijgen in je bezoekers en de prestaties hiervan. Hiervoor maken we gebruik van Google Analytics en WordPress statistieken. Deze houden ondermeer bij hoeveel bezoekers een pagina hebben bezocht, de duur van een bezoek, de volgorde waarin een bezoeker pagina's bekijkt, zoekopdrachten, waar ze vandaan komen, op welke links ze klikken en meer.

Sociale media en Marketing cookies

Op onze website vind je ook cookies terug met betrekking tot sociale media, partnerprogramma's en marketing. De zogenaamde 'tracking cookies' houden (anoniem) je internetgedrag bij om je uiteindelijk gepersonaliseerde advertenties te kunnen tonen. Op onze website bieden we onze diensten en kennis gratis aan, in ruil daarvoor tonen we advertenties. Wanneer deze persoonlijk worden afgestemd leveren ze meer op. Zo kan onze website blijven bestaan.

Meer informatie over cookies lees je terug in dit artikel van de consumentenbond. Ook leggen ze in dit artikel uit hoe je het internet kunt gebruiken zonder sporen na te laten.

Google Analytics

appletips.nl heeft een bewerkersovereenkomst afgesloten met Google. De gegevens die we in Google Analytics verzamelen worden geanonimiseerd en versleuteld. Het zogeheten 'delen van gegevens' met Google staat uit. Tot slot gebruiken wij de Analytics-cookies niet in combinatie met andere diensten van Google. Meer informatie over Google Analytics en hun privacybeleid lees je hier.

Partnerprogramma's

appletips.nl maakt gebruik van partnerprogramma's om inkomsten te genereren uit advertenties van derden. Om gerichte advertenties te kunnen vertonen op de website, worden cookies gebruikt die al eerder via andere websites op jouw harde schijf zijn geplaatst. Cookies die eerder bij jou zijn geplaatst en die kunnen worden aangeroepen op appletips.nl zijn bijvoorbeeld cookies van Doubleclick en Google Adsense.

Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de privacyverklaringen van onze partners:
AdSense (Google)
Doubleclick (Google)
WebAds

Je kunt op Your Online Choices je voorkeuren doorgeven voor bekende advertentienetwerken. De instellingen gelden voor alle websites die de advertentienetwerken van Your Online Choices gebruiken.

Gravatar

Je kunt er voor kiezen om een persoonlijke avatar te gebruiken op onze website, hiervoor wordt Gravatar gebruikt. Dit is een dienst die los van onze website staat. Er wordt hiervoor geen trackingcookie geplaatst. Lees de privacyverklaring van Gravatar voor meer duidelijkheid.

Social media

Zodra je klikt op een van de deelknoppen onderaan een artikel, bestaat de kans dat het desbetreffende sociale netwerk een cookie plaatst op jouw harde schijf. Het kan zijn dat deze social media informatie verzamelt en gebruikt voor bijvoorbeeld het genereren van advertentie-inkomsten. Ook worden er cookies geplaatst wanneer we video's van ondermeer YouTube of Instagram plaatsen op onze website. Deze zijn nodig om de video te laten werken. Lees de privacyverklaring van de sociale netwerken om te controleren wat zij met de data doen die ze via deze cookies verwerken.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
Google+

Wat wordt er gedeeld?

Alle gegevens die wij verzamelen zijn niet tot individuen te herleiden en worden enkel op anonieme basis gedeeld met Google, Gravatar, de sociale netwerken en overige partnerprogramma's. Zij kunnen deze informatie aan derden verschaffen als zij hiertoe wettelijk worden verplicht. appletips.nl heeft geen invloed hierop. Je bent zelf verantwoordelijk voor al hetgeen dat je vanuit de webpagina verzendt.

Verwijderen en weigeren van cookies

Op dit moment maken we gebruik van een cookiewall, dit houdt in dat je akkoord dient te gaan met ons cookie- en privacybeleid voor je de website kunt bezoeken. Wanneer je dit niet wil, is het helaas niet mogelijk onze website te bekijken en zul je elders je informatie moeten inwinnen. Wanneer je onze at-app downloadt ga je automatisch akkoord met ons cookie- en privacybeleid.

Via de browserinstellingen op je computer, tablet of smartphone kun je de geplaatste cookies verwijderen en het plaatsen van nieuwe cookies weigeren. De wijze waarop verschilt per browser, hieronder noemen we de populairste op. Controleer de support-informatie van je browser voor meer informatie.

Safari Mac
Safari iOS
Chrome
Mozilla Firefox
Edge

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op alle webpagina's van appletips.nl, genius.appletips.nl, de volledige at-app en inclusief de pagina's waarin een link naar deze disclaimer terug te vinden is. appletips, beheerders, redactie, gastschrijvers, moderatoren op genius, overige werknemers, leden en vrijwilligers zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade (directe of indirecte schade van welke aard dan ook, onder meer verloren data, niet meer werkende hard- of software, gederfde omzet, winst of ander economisch nadeel) die kan zijn ontstaan door het gebruik van onze webpagina. Het gebruik is volledig op eigen risico.

De inhoud van de webpagina wordt regelmatig geactualiseerd en/of aangevuld. Dit wordt met zorg en aandacht gedaan, toch is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is. De content is experimenteel en hoofdzakelijk bedoeld voor particulier gebruik. Het uitbrengen van de inhoud is zonder garantie of waarborg ten aanzien van de kwaliteit. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gekoppelde bestanden, links en content van derden die door de uitgever of u worden vermeld op de webpagina. Door gebruik te maken van onze webpagina stemt u in met deze disclaimer.

Laatst bijgewerkt 08/02/2019